Bezglutenowe placuszki śniadaniowe. Idealne dla dzieci, na śniadanie. Mus jabłkowy idealnie komponuje się z takimi placuszkami.
składniki:
- jajka – 2 szt.
- banan – 1 szt.
- cynamon
- mleko
- jabłka – 1 kg
- cytryna – 1 szt.
- woda – 100 ml
- miód – 1 łyżeczka
przyrządzanie:
Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w małą kostkę i wrzucamy do garnka. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Mieszamy. Do jabłek dodajemy wodę, miód i zagotowujemy, od czasu do czasu mieszając.
Do naczynia blendera wrzucamy banany, jajka. Doprawiamy cynamonem. Wlewamy odrobinę mleka i miksujemy na gładką masę. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na dobrze rozgrzanej patelni. Podajemy z musem jabłkowym.