Marka Good Food S.A. specjalizuje się w produkcji przekąsek i pieczywa. Hitem są wafle ryżowe. Produkt jest nie tylko zdrowy ale również wyprodukowany z najwyższej jakości składników. W tym roku marka została partnerem zachodniopomorskiego WOPR-u. Ratownicy z tego regiony będą wyposażeni w zapas przekąsek zbożowych oraz 260 termotoreb.
Firma Good Food została partnerem zachodniopomorskiego WOPR-u. Tego lata producent wafli ryżowych wyposaży 130 wież ratowniczych w zestawy przekąsek zbożowych i termotorby.
Co roku kilka tysięcy ratowników WOPR dba o bezpieczeństwo osób wypoczywających na polskich plażach. Ratując innych, nierzadko narażają przy tym własne życie. Pod koniec czerwca do grona partnerów WOPR-u dołączył Good Food. Zachodniopomorscy ratownicy otrzymają od firmy dwumiesięczny zapas przekąsek zbożowych oraz 260 termo – toreb, w których będą mogli przechowywać swój posiłek.
– Ratownicy nie zawsze mogą pozwolić sobie na przerwę, nawet w momencie kiedy zgłodnieją – mówi Jarosław Lis, marketing manager z firmy Good Food – Dlatego idziemy z pomocą dla tych dzielnych ludzi – nasza firma przekazuje zestawy przekąsek, które w takich sytuacjach ‘uratują’ ich od głodu. Dodatkowo dzięki poręcznym i pojemnym torbom będą mogli je mieć zawsze pod ręką.
Wafle ryżowe są przekąską, która doskonale sprawdza się na plaży. W przeciwieństwie do wielu innych produktów nie ‘kleją się’, dzięki czemu nie przylepia się do nich piasek a zapach nie przyciąga owadów. Są pożywne, bezcukrowe i lekkostrawne – nie obciążają żołądka dlatego bezpośrednio po ich spożyciu można bez obaw pływać. Dodatkowym atutem przekąsek zbożowych Good Food jest stabilność bakteryjna – nie zepsują się nawet po kilkugodzinnym nasłonecznieniu. Wafle ryżowe mogą ‘chrupać’ do woli zarówno dorośli, jak i najmłodsi plażowicze.
Good Food S.A. pochodzi z Poznania, zajmuje się produkcją żywności w segmencie przekąsek i pieczywa. Najpopularniejszą grupę produktową stanowią w nim wafle ryżowe. Firma uważana jest za jednego z prekursorów trendu zdrowego stylu odżywiania w Polsce i lidera jakościowego na rynku. Australijska technologia wypieku wafli ryżowych w powiązaniu z konsekwentną strategią pozwoliły Spółce bardzo szybko zaistnieć na rynku i odnieść sukces. GOOD FOOD jest obecnie największym w Polsce i jednym z największych na świecie producentów pieczywa ryżowego. Produkty Spółki sprzedawane są m.in. w Danii, Szwecji, Norwegii, Hiszpanii, Francji, Belgii, Holandii, Wielkiej Brytanii, Włoszech, Niemczech, Litwie oraz Australii.
Good Food S.A. otrzymała w tym roku Złoty Laur Konsumenta w kategorii wafli ryżowych oraz srebrny Laur Konsumenta w kategorii Odkrycie Roku dla wafelków Milutkie.
Good Food S.A., Skórzewo, ul. Skórzewska 21, 60-185 Poznań, www.goodfood.pl.