Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć białej kiełbasy! Oto zapiekana biała kiełbasa z pieczarkami i cebulką.

składniki:
- 8 białych kiełb
- 2 większe cebule
- 250 g pieczarek
- masło i olej do smażenia
- sól, pieprz świeżo mielony
przyrządzanie:
Białą kiełbasę najpierw sparzyć, wyjąć z wody i pozostawić do przestygnięcia.
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju, posolić i posypać pieprzem.
Pieczarki pokroić i udusić na maśle, pod koniec przyprawić do smaku.
W naczyniu do zapiekania ułożyć ponacinaną białą, pomiędzy kiełbaskami cebulę i pieczarki.
Wstawić do piekarnika na 180 stopni i przypiekać aż się ładnie zrumienią.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














