Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć białej kiełbasy! Oto zapiekana biała kiełbasa z pieczarkami i cebulką.
składniki:
- 8 białych kiełb
- 2 większe cebule
- 250 g pieczarek
- masło i olej do smażenia
- sól, pieprz świeżo mielony
przyrządzanie:
Białą kiełbasę najpierw sparzyć, wyjąć z wody i pozostawić do przestygnięcia.
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju, posolić i posypać pieprzem.
Pieczarki pokroić i udusić na maśle, pod koniec przyprawić do smaku.
W naczyniu do zapiekania ułożyć ponacinaną białą, pomiędzy kiełbaskami cebulę i pieczarki.
Wstawić do piekarnika na 180 stopni i przypiekać aż się ładnie zrumienią.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem