Winogrona kryją w sobie cudowne właściwości zdrowotne. Ciemne są bogate w żelazo, a jasne w witaminę C. Oto kilka ciekawostek i zalet spożywania winogron.
3. WINOGRONA W WALCE Z RAKIEM
FLAWONOIDY zawarte w pestkach i skórkach winogron mają właściwości antyrakowe. Według najnowszych badań regularne spożywanie winogron obniża szansę na rozwinięcie się komórek rakowych w naszym organizmie.
Na kolejnej stronie więcej o winogronach
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















