Nasze domowe lizaki nie są nafaszerowane chemią i kolorowymi barwnikami. W swoim składzie mają między innymi pokruszone biszkopty i serek. Nie wierzycie, że z tych składników da się wyczarować takie słodkości? To prawda! Pokochają je nie tylko dzieci.
[caption id="attachment_196107" align="aligncenter" width="640"] Cake pops[/caption]składniki:
- 300 g biszkoptu (mogą być resztki z różnych ciast)
- 100 g mascarpone
- 100 g nutelli
- 200 g czekolady (mlecznej lub gorzkiej)
- kolorowe posypki
- patyczki do lodów lub szaszłyków
przyrządzanie:
- Biszkopty połam na małe kawałeczki, wymieszaj z mascarpone i nutellą.
- Ulep z masy kulki i ułóż je na talerzu.
- Schładzaj przez godzinę w zamrażarce.
- Po tym czasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
- Kulki nabijaj na patyczki, obtaczaj w kolorowych posypkach.
- Zamiast biszkoptowych kulek, podobnie możesz przygotować lizaki z truskawek.
SPRAWDŹ PRZEPIS NA : JAJECZNICA PO MEKSYKAŃSKU