Pyszne biszkopciki przekładane delikatnym kremem mascarpone podawane ze świeżymi truskawkami. Kto się nie skusi na taki deser? My na pewno!
składniki:
biszkopt:
2 jajka
2 łyżki cukru
6 łyżek mąki pszennej
1 łyżka zimnej wody
szczypta soli
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
krem mascarpone:
250g mascarpone
150g śmietanki 30%
3 łyżki cukru pudru
+ truskawki świeże
przyrządzanie:
1. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli.
2. Dodać cukier nadal ubijając.
3. Stopniowo dodać żółtka oraz łyżkę wody, krótko zmiksować na niewielkich obrotach
4. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, powoli dosypywać do masy jajecznej
5. Ciasto przelać do małych okrągłych foremek i piec w 180 stopniach przez 30 minut
ZOBACZ TEŻ: Cupcakes RED VELVET