Tak prosty deser, a tak smaczny. Zobacz, jak przygotować deserki z bitej śmietany i soczystych brzoskwini.

składniki:
- opakowanie dobrze schłodzonej śmietany 30% lub 36%
- łyżka cukru pudru (można pominąć)
- 1 brzoskwinia pokrojona w drobną kostkę
- cynamon
przyrządzanie:
- Do ubijania bitej śmietany najlepiej użyć wcześniej schłodzonych w lodówce naczyń – końcówek od miksera i miski.
- Wlewamy zimną śmietanę do naczynia i miksujemy przez minutę na najniższych obrotach.
- Teraz włącz na wyższe obroty i ubijaj, aż śmietana będzie sztywna.
- Nie ubijaj śmietany zbyt długo – jeśli będzie już sztywna, możesz śmiało wyłączyć mikser.
- Jeśli lubisz śmietanę na słodko – dodaj cukier puder pod sam koniec ubijania.
- Gotową śmietanę przełóż do pojemniczków warstwowo: najpierw bita śmietana, następnie brzoskwinie pokrojone w kostkę, cynamon i ponownie bita śmietana, brzoskwinia, cynamon.
- Włóż do lodówki na około 10 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














