Mmmmmm! Same pyszności. Ta bruschetta idealnie smakuje z białym winem półsłodkim. Sprawdźcie przepis.

składniki:
2 bułki
kulka sera mozzarella
3 plastry szynki parmeńskiej
3 ząbki czosnku
rukola
oliwa z oliwek
sól i pieprz
przyrządzanie:
Bułki przekroić, a następnie ułożyć na kracie w piekarniku. Ser pokroić w plastry a czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Bułki skropić oliwą i przesmarować wyciśniętym czosnkiem oraz posypać pieprzem i solą. Położyć plasterki mozzarelli. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200ºC przez około 5-10 minut. Podawać z rukolą i na wierzchu z szynką parmeńską.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














