Pyszny deser, każdemu posmakuje.
składniki:
- 250 ml wody
- 50 g masła
- 150 g mąki pszennej
- opakowanie budyniu waniliowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 jajka
- szczypta soli
- bita śmietana
przyrządzanie:
- W garnku zagotuj wodę. Dodaj szczyptę soli i masło. Mąkę wymieszaj z budyniem. Zdejmij wodę z ognia i wsyp przygotowaną masę.
- Dokładnie wymieszaj. Całość podgrzej cały czas mieszając. Ciasto przelej do miski i dodaj jedno jajko.
- Całość zmiksuj. Dodaj resztę jajek i proszek do pieczenia. Zmiksuj. Uformuj ciasto i pozostaw do całkowitego ostudzenia.
- Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Masę wyciśnij za pomocą szpryce lub rękawa cukierniczego (lub łyżką).
- Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C i piecz przez 20- 30 minut.
- Ostudź, a następnie przekrój na 2 części. Wyłóż bitą śmietanę.