Pyszny deser, każdemu posmakuje.

składniki: 
- 250 ml wody
 - 50 g masła
 - 150 g mąki pszennej
 - opakowanie budyniu waniliowego
 - łyżeczka proszku do pieczenia
 - 4 jajka
 - szczypta soli
 - bita śmietana
 
przyrządzanie:
- W garnku zagotuj wodę. Dodaj szczyptę soli i masło. Mąkę wymieszaj z budyniem. Zdejmij wodę z ognia i wsyp przygotowaną masę.
 - Dokładnie wymieszaj. Całość podgrzej cały czas mieszając. Ciasto przelej do miski i dodaj jedno jajko.
 - Całość zmiksuj. Dodaj resztę jajek i proszek do pieczenia. Zmiksuj. Uformuj ciasto i pozostaw do całkowitego ostudzenia.
 - Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Masę wyciśnij za pomocą szpryce lub rękawa cukierniczego (lub łyżką).
 - Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C i piecz przez 20- 30 minut.
 - Ostudź, a następnie przekrój na 2 części. Wyłóż bitą śmietanę.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














