- 1 średni kalafior
- 1 średni pęczek brokułów
- 3 pomidory
- 4 jajka
- mały słoik majonezu
- pęczek kopru
- 3 łyżki gęstej śmietany
- sól
- pieprz
Kalafior i brokuły umyć, odciąć zgrubiałe końce. Ugotować je (osobno) w osolonej wodzie na półmiękko. Odsączyć, ostudzić, podzielić na różyczki. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na talarki. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w większą kostkę. Przygotować sos: majonez wymieszać ze śmietaną na gładką masę, przyprawić solą i pieprzem. Na półmisku układać okręgi z warzyw w następującej kolejności: kalafior, brokuły, kawałki pomidorów, talarki jajek. Udekorować koperkiem, sos podawać osobno.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













