Super pomysł na podanie brokuła z dodatkiem boczku i cebuli.

składniki:
- pół kg brokułów
- 20 dag sera żółtego
- cebula
- 15 dag surowego boczku
- 5-6 łyżek majonezu
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Brokuły podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę i boczek pokrój w kostkę i usmaż na patelni. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
- Do półmiska wrzuć ugotowane brokuły, gorący boczek z cebulą, dodaj starty żółty ser i 5-6 łyżek stołowych majonezu.
- Wszystko wymieszaj, przypraw do smaku. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














