Brokuły zapiekane pod beszamelem to idealna kompozycja smakowa!
składniki:
Składniki na sos beszamelowy:
- 3 łyżki masła
- około 1,5 łyżki mąki
- 1,5 szklanki mleka
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
Podzielonego na mniejsze kawałki brokuła, gotuj 4 minuty w osolonej wodzie. Po tym czasie odcedź i zabierz się za sos beszamelowy. A zrobisz go tak: roztop masło, dodaj mąkę,wymieszaj. Wlej do tego mleko i mieszaj energicznie, aby nie powstały żadne grudki. Dodaj przyprawy, które są w składnikach tego przepisu. Tym sosem potraktuj brokuły, które ułóż wcześniej w naczyniu do zapiekania. I zapiekaj całość około 20 minut w 150 stopniach.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















