Brownie to deser, który polecamy każdemu łasuchowi. Szczególnie ten przepis jest nam bliski - ponieważ zawsze się sprawdza! Mniamiiii!
składniki:
- kostka zimnego masła
- szklanka niepełna mąki pszennej tortowej
- szklanka cukru
- 7 jajek
- dwie tabliczki dobrej gatunkowo czekolady
przyrządzanie:
Wszystkie składniki prócz masła powinny być w temperaturze pokojowej.
Białka oddziel od żółtek. Poszatkuj zimne masło, a czekolady posiekaj nożem na mniejsze kawałki. To ci ułatwi i przyśpieszy cały proces pieczenia.
W kąpieli wodnej rozpuść masło i czekoladę, dopilnuj aby ładnie się połączyły.
Ubij białka z solą na pianę, a żółtka z cukrem na biały mus.
Nastaw piekarnik na 180.
Do jajecznej masy dodawaj powoli mąkę, przestudzoną masę czekoladową, a następnie ubite białka. Wszystko delikatnie przemieszaj. Formę wyłóż papierem, wlej ciacho i wstaw do piekarnika na 30 minut.