Brzoskwinie pod kruszoną czyli Peach cobbler. Amerykańskie ciasto, które jest pyszne i szybkie w przygotowaniu. Smakuje zarówno na ciepło jako słodkie śniadanie, możesz również go podać tradycyjnie z dodatkiem lodów waniliowych. Peach cobller ma bardzo luźną strukturę, przypominającą crumble. Ciasto możesz przygotować używając świeżych lub brzoskwiń z puszki.

składniki:
- 600 g dojrzałych brzoskwiń
- sok z połówki cytryny
- 55 g cukru brązowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 120 g masła
- 200 g mąki pszennej
- 75 g cukru brązowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
przyrządzanie:
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>>>>>>
uwagi:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














