Pyszna przekąska na ciepło. Idealna na imprezę.

składniki:
- 2 bułki
- 2 pomidory
- opakowanie mozzarelli
- masło
- 5-6 ząbków czosnku
- bazylia
- oregano
- oliwa
- sól
przyrządzanie:
- Masło połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz bazylią i oregano. Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę, wrzuć do miski, polej oliwą.
- Dodaj oregano i bazylię, posól i wymieszaj tak, żeby przyprawy okleiły pomidory.
- Bułki rozkrój, posmaruj przygotowanym wcześniej masłem, połóż na połówki pokrojone pomidory i ser mozzarella pokrojony na cienkie plastry.
- Polej oliwą, w której były pomidory.
- Włóż bułki do średnio nagrzanego piekarnika. Wyjmij, gdy ser będzie lekko roztopiony.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














