Pyszna przekąska, idealna na imprezę.

składniki:
- 40 dag mąki
- łyżeczka cukru
- 2 łyżki oliwy
- 3 dag drożdży
- pół łyżeczki soli
- 1,5 szklanki ciepłej wody
- parówki
przyrządzanie:
- Składniki łączymy i wyrabiamy ciasto. Owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
- Rozwałkowujemy ciasto, tniemy w szerokie paski, taki, by móc zawinąć w nie parówki.
- Pieczemy w temp. 200 stopni C, aż ciasto się zarumieni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














