Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Burritos

Przepis na Burritos znakomitą przekąskę idealnie nadąjącą się na małe bankiety, przyjęcia.

Składniki:

  •  mąka (najlepiej kukurydziana pół na pół z naszą polską) 
  •  gorąca woda
  •  sól

Przygotowanie:

Mąkę wsypać do miski dodać sól. Powoli dolewać gorąca wodę, wyrabiając ciasto, aż będzie wystarczająco elastyczne by je wałkować. Ciasto podzielić na kulki wielkości piłeczki golfowej. Rozwałkować na cienko i smażyć (na teflonowej bez tłuszczu). Gdy zaczną robić się bąble na cieście – odwrócić. Smażymy po parę sekund na każdą stronę.

Składniki:

  • Składniki na burritos
  • puszka fasoli
  • puszka pomidorów
  • przyprawy (sól, pieprz, papryka ostra, bazylia, kolendra)
  • mięso mielone
  • oliwa
  • pomidory całe
  • sałata (najlepiej karbowana)
  • czosnek

Przygotowanie:

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy czosnek, po chwili dorzucamy mięso i smażymy, doprawiamy wszystko na patelni (najlepiej jak danie jest ostre, chyba że zrobimy ostre sosy). Po tym jak mięso się trochę podsmaży dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy i czekamy. Później dorzucamy fasolę (na końcu po to żeby się nie rozleciała). Kroimy całe pomidory a małe kawałki 1/16 sałatę dzielimy na ładne liście.
Burrito będziemy składać w taki sposób, że na placek kładziemy liść sałaty, pomidora w kawałku i potem dodajemy sporo farszu mięsnego. Następnie zwijamy w rulonik. Można zwijać w różne sposoby np jak roladkę ale również w sposób hawajski czyli stożek. 

Składniki:

  •  Guacamole
  • 2 awokado
  • 1 cebula
  • 1 mały pomidor
  • 1 papryczka chilli
  • ząbek czosnku
  • sok z połowy cytryny
  • pół pęczka natki pietruszki
  • sól
  • mielona kolendra
  • kminek

Przygotowanie:

Awokado obrać ze skórki i usunąć pestkę. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Papryczkę oczyścić z nasion, cebulę pokroić na ćwiartki. Podane w przepisie składniki zmiksować, wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami. Schłodzić w lodówce.