Ciekawe danie, bardzo aromatyczne.
składniki:
- opakowanie makaronu cannelloni
- pół kg mięsa mielonego
- 250 dag szpinaku
- 10 dag sera żółtego
- mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- jajko
- mała śmietana 18 %
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- słodka papryka
przyrządzanie:
- Do mięsa dodaj przyprawy, jajko i szpinak, a następnie wyrób na jednolitą masę.
- Cebule drobno posiekaj i podsmaż. Dodaj do mięsa. Farszem napełnij rurki.
- Wypełnione rurki ułóż w naczyniu w żaroodpornym, zalej sosem przygotowanym z koncentratu, śmietany i odrobiny wody.
- Wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C na 20 minut.
- Po tym czasie posyp rurki startym serem i wstaw do piekarnika na kolejne 20 minut.