
Wyśmienity aperitif przygotowawany na bazie szkockiej whisky
czas: 5 minut
składniki:
4/10 szkockiej whisky
3/10 cointreau
3/10 soku pomarańczowego
1 łyżka świeżo wyciskanego soku z cytryny
po wisience koktajlowej do dekoracji
przyrządzanie:
Do shakera do połowy wypełnionego kostakami lodu wlać składniki, energicznie potrząsać, następnie wlać do schłodzonych kieliszków koktajlowych. Każdą porcję udekorować wisienką koktajlową.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













