Carpaccio z buraka w towarzystwie fety i pestek słonecznika! Idealna przystawka dla ceniących zdrową, ale nie nudną kuchnię!

składniki:
- pół kostki sera feta
- 1 łyżka oliwy
- 3 pieczone buraki
- garść świeżej rukoli
- garść pestek słonecznika
przyrządzanie:
- Buraki upiecz w piekarniku, wystudź
- Pokrój w drobne plasterki
- Pestki słonecznika upraż na patelni
- Buraczki ułóż na talerzu, posyp skruszonym serem feta, polej oliwą, posyp rukolą i pestkami słonecznika
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














