Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Chłodnik na dwa sposoby: ostre gazpacho i łagodny pomidorowy

Chłodnik to idealny pomysł na zupę w letnie, upalne dni. Prezentujemy dwa sposoby na pomidorowe gazpach0: na ostro i w łagodnej wersji z migdałami! Którą wersję wolicie?

IMG_7968

 

składniki:
I WERSJA:

  • • 50 dag pomidorów • 3 różnobarwne papryki • ogórek • cebula • litr soku pomidorowego • 2 ząbki czosnku • chili • ocet • oliwa • sól,pieprz, cukier
II WERSJA:
  • 2 kg dojrzałych, pachnących pomidorów 1 garść migdałów 1 ząbek czosnku 1 dużą łyżkę octu winnego 1 małą łyżkę cukru 1 małą łyżkę soli 1 małą łyżkę świeżo mielonego pieprzu 4 duże łyżki oliwy z oliwek

przyrządzanie:

Jak przygotować OSTRE GAZPACHO?

1. Pomidory i ogórka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę razem z cebulą i papryka, chili siekamy.

2. Do warzyw dodajemy sok pomidorowy, doprawiamy, zalewamy oliwą i octem.

3.  Gazpacho wstawiamy do lodówki i dodajemy po 2 kostki lodu.

ZOBACZ TEŻ: Zupa krem z pora i kalafiora
Sprawdź jak zrobić łagodną wersję gazpacho!

 

Wszelkie porady i artykuły zawarte na naszych stronach służą wyłącznie celom informacyjnym. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść publikacji oraz komentarze nadesłane przez użytkowników. Właściciel serwisu na podstawie art. 25 ust. 1 pkt. 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych wyraźnie zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie artykułów zamieszczonych na portalu PalceLizac.pl jest zabronione.