Pora na odrobinę przyjemności. Doskonałe ciasteczka z nutą cynamonową i kawałkami czekolady.
składniki:
125g masła
65g cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
200g mąki pszennej
2 łyżeczki cynamonu
50g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
1 jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
przyrządzanie:
Masło, cukier, ekstrakt z wanilii utrzeć. Dodać jajko, mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. Dodać czekoladę. Uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na minimum 1h.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 5mm i wycinać ciasteczka o dowolnym kształcie. Ułożyć na przygotowanej blaszce i piec 10-15 minut w 180 stopniach.