Błyskawiczne i sprawdzone ciasteczka. Podesłane przez naszą redakcyjną kuchareczkę ciasteczka maślane. Niebo w gębie! Rozpływają się w ustach!
składniki:
- 100 g miękkiego masła
- 3 łyżki cukru pudru
- 150 g mąki pszennej
- kilka kropli aromatu do ciast np waniliowego ( to nie jest konieczne)
przyrządzanie:
Miękkie masło przełóż do miski, dodaj cukier puder i ucieraj na gładką masę.
Następnie dodaj aromat oraz mąkę.
Całość dokładnie wymieszaj ( możesz użyć do tego łyżki)
Kolejno zagnieć je ręką.
Z ciasta formuj ciasteczka o dowolnym kształcie i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ja robiłam kulkę wielkości orzecha lasowego, następnie płaszczyłam je łyżeczką.
Gotowe ciasteczka włóż do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na trzeciej półce od dołu piec około 15 minut, aż ciasteczka będą złociste.
Przepis i zdjęcia ciasteczek pochodzą z bloga naszej czytelniczki – Zuzi! Pozdrawiamy