Błyskawiczne i sprawdzone ciasteczka. Podesłane przez naszą redakcyjną kuchareczkę ciasteczka maślane. Niebo w gębie! Rozpływają się w ustach!
składniki: 
- 100 g miękkiego masła
- 3 łyżki cukru pudru
- 150 g mąki pszennej
- kilka kropli aromatu do ciast np waniliowego ( to nie jest konieczne)
przyrządzanie:
Miękkie masło przełóż do miski, dodaj cukier puder i ucieraj na gładką masę.
Następnie dodaj aromat oraz mąkę.
Całość dokładnie wymieszaj ( możesz użyć do tego łyżki)
Kolejno zagnieć je  ręką.
Z ciasta formuj ciasteczka o dowolnym kształcie i ułóż je na blasze wyłożonej  papierem do pieczenia.
Ja robiłam kulkę wielkości orzecha lasowego, następnie płaszczyłam je łyżeczką.
Gotowe ciasteczka włóż do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na trzeciej półce od dołu piec około 15 minut, aż ciasteczka będą złociste.
Przepis i zdjęcia ciasteczek pochodzą z bloga naszej czytelniczki – Zuzi! Pozdrawiamy
 
           
                 
                             
                                     
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















