Pyszne i zdrowe ciasteczka, które swoim wyjątkowym smakiem powalają na kolana. Spróbuj połączenia pistacji i mlecznej czekolady.
[caption id="attachment_198480" align="aligncenter" width="1000"] Homemade chocolate chip cookies with pistachios[/caption]składniki:
175 g masła
75 g cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
szczypta soli
1 łyżka mleka
250 g mąki
30 g posiekanych pistacji
40 g kawałków czekolady mlecznej
przyrządzanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i czekamy, aż zbiją się w zgrabną kulkę.
Dzielimy ciasto na 2 części, z których formujemy wałeczki o średnicy ok. 4 cm.
Zawijamy wałki w folię spożywczą i wkładamy na ok. 20 minut do zamrażarki.
Po tym czasie wałki kroimy na plastry o grubości ok. ½ cm.
Pieczemy przez ok. 10 minut w temp. 200°.