Szybkie ciasteczka z czerwonej fasoli i czekolady. Smakują jak brownie i wychodzą każdemu!
składniki:
- * puszka czerwonej fasoli
- * 3 łyżki kakao
- * dojrzały banan
- * 3 łyżki miodu
- * pół kostki gorzkiej czekolady
- * pół łyżeczki proszku do pieczenia
przyrządzanie:
- Fasolę odcedź i dokładnie umyj pod zimną wodą
- Czekoladę posiekaj na jak najmniejsze kawałki, możesz użyć gotowych czekoladowych płatków jeśli chcesz
- Fasolę zmiksuj z miodem i bananem na mus
- Dodaj proszek i wymieszaj, po chwili połącz wszystkie składniki razem, odstaw na chwilę w zimne miejsce
- Lep kuleczki nie większe niż orzech włoski i delikatnie je spłaszcz
- Kulki lep w lateksowych rękawiczkach, bo ciasto przywiera do rąk.
- Piecz w temperaturze 180 stopni około 15 minut