Oto ciasteczka z dodatkiem słodyczy Kinder. Dzieciaki za nimi szaleją!
składniki:
1 jajo
100 g masła
½ szklanki cukru
1 1/2 szklanka mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki mleka w proszku
4 łyżki kakao
1 opakowanie Kinder Schoko Bons
1 opakowanie Kinder Czekolady, połamanej na kawałeczki
przyrządzanie:
Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajo.
Następnie dosypujemy mąkę przesianą z mlekiem w proszku, proszkiem do pieczenia i kakao. Ucieramy do uzyskania jednolitego ciasta.
Porcje ciasta nakładamy łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wtykamy w nie czekoladki. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
Wyjmujemy i studzimy, lub zjadamy na ciepło.