Słodki smakołyk, szybki w przygotowaniu.

składniki:
- ciasto francuskie
- puszka brzoskwiń lub innych ulubionych owoców
- jajko lub odrobinę mleka
przyrządzanie:
- Ciasto przekrój na 4 części, a każdy kwadrat podziel na dwa trójkąty.
- Wierzch posmaruj jajkiem lub mlekiem, nałóż pokrojone brzoskwinie i wstaw do nagrzanego na 180 stopni C piekarnika.
- Piecz około 15 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














