Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

Pierniczki 2.0 – nowe pomysły na dekoracje

Pierniczki 2.0 – nowe pomysły na dekoracje

Najciekawsze świąteczne wydarzenia w Polsce w grudniu 2025

Najciekawsze świąteczne wydarzenia w Polsce w grudniu 2025

Tort Pistacjowy z Białą Czekoladą (hit Świąt!)

Tort Pistacjowy z Białą Czekoladą (hit Świąt!)

Wilgotne Ciasto Czekoladowe z Żurawiną

Wilgotne Ciasto Czekoladowe z Żurawiną

Mini Serniczki z Musem Malinowym

Mini Serniczki z Musem Malinowym

Piernikowe Latte

Piernikowe Latte

Grzane Wino Korzenne

Grzane Wino Korzenne

Piernikowe Cupcakes z Kremem Waniliowym

Piernikowe Cupcakes z Kremem Waniliowym

Tartaletki z Karmelową Masą i Orzechami

Tartaletki z Karmelową Masą i Orzechami

Świąteczne Desery w Mini Wersji: Słodkości na Jeden Kęs

Świąteczne Desery w Mini Wersji: Słodkości na Jeden Kęs

Rozgrzewające Napoje na Grudzień: Co Pijemy Podczas Świąt?

Rozgrzewające Napoje na Grudzień: Co Pijemy Podczas Świąt?

Świąteczne Dekoracje Stołu w Stylu „Natural Glam”

Świąteczne Dekoracje Stołu w Stylu „Natural Glam”

Najmodniejsze Świąteczne Ciasta Roku: Pistacja, Mak i Czekolada

Najmodniejsze Świąteczne Ciasta Roku: Pistacja, Mak i Czekolada

Świąteczne Trendy w Kuchni 2024: Co Króluje w Grudniu?

Świąteczne Trendy w Kuchni 2024: Co Króluje w Grudniu?

Najlepsze Przepisy na Święta Bożego Narodzenia – Potrawy, Które Pokochasz Ty i Twoi Goście!

Najlepsze Przepisy na Święta Bożego Narodzenia – Potrawy, Które Pokochasz Ty i Twoi Goście!

Ciasto 3 bit- bez pieczenia (mocno czekoladowe)

Mocno czekoladowy placek o smaku 3 bita! Bez pieczenia! Chyba nie trzeba was już przekonywać, abyście go przygotowali choć raz? Warto! 

 

składniki:

  • 500 ml śmietanki kremówki 36%
  • 1 cukier wanilinowy
  • 6 łyżek kakao
  • około pół kilograma dowolnych herbatników, o dowolnym smaku (polecamy czekoladowe)
  • 1 puszka kajmaku
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego
  • 2, 5 szklanki mleka
  • kostka masła
  • 2 łyżki pudru cukru

przyrządzanie:

  • Idealna do tego przepisu będzie mniejsza forma, o wymiarach 20 cm na 30 cm
  • Na jej spodzie ułożyć papier do pieczenia, a całe dno wyłożyć hernatnikami
  • Budyń ugotować według opisu na opakowaniu, po ugotowaniu odłożyć na około h w zimne miejsce
  • W tym czasie pokryć herbatniki, które czekają w foremce masa kajmakową, użyć do tego 3/4 masy z puszki, przykryć warstwę herbatnikami
  • Masło ma być w temperaturze pokojowej, należy je ubić na puch, można dosypać 2 łyki pudru, a następnie dodawać po 2 łyżki budyniu (zimnego!)
  • Gdy masa budyniowa będzie gotowa należy ją całą wyłożyć na herbatniki i ponownie przykryć nową warstwą ciastek
  • Teraz czas na końcową masę. Ubijamy kremówkę z cukrem waniliowym na sztywno. Dobrze, aby to była śmietana 36%
  • Wyłożyć na herbatniki ostatnią, kremową część ciasta
  • Teraz posypujemy ciasto obficie kakao, ale można też pokruszoną czekoladą! Odstawić w zimne miejsce na 3 godziny, najlepiej na noc.