Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać

Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać

10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]

10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Ciasto 3 bit- bez pieczenia (mocno czekoladowe)

Mocno czekoladowy placek o smaku 3 bita! Bez pieczenia! Chyba nie trzeba was już przekonywać, abyście go przygotowali choć raz? Warto! 

 

składniki:

  • 500 ml śmietanki kremówki 36%
  • 1 cukier wanilinowy
  • 6 łyżek kakao
  • około pół kilograma dowolnych herbatników, o dowolnym smaku (polecamy czekoladowe)
  • 1 puszka kajmaku
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego
  • 2, 5 szklanki mleka
  • kostka masła
  • 2 łyżki pudru cukru

przyrządzanie:

  • Idealna do tego przepisu będzie mniejsza forma, o wymiarach 20 cm na 30 cm
  • Na jej spodzie ułożyć papier do pieczenia, a całe dno wyłożyć hernatnikami
  • Budyń ugotować według opisu na opakowaniu, po ugotowaniu odłożyć na około h w zimne miejsce
  • W tym czasie pokryć herbatniki, które czekają w foremce masa kajmakową, użyć do tego 3/4 masy z puszki, przykryć warstwę herbatnikami
  • Masło ma być w temperaturze pokojowej, należy je ubić na puch, można dosypać 2 łyki pudru, a następnie dodawać po 2 łyżki budyniu (zimnego!)
  • Gdy masa budyniowa będzie gotowa należy ją całą wyłożyć na herbatniki i ponownie przykryć nową warstwą ciastek
  • Teraz czas na końcową masę. Ubijamy kremówkę z cukrem waniliowym na sztywno. Dobrze, aby to była śmietana 36%
  • Wyłożyć na herbatniki ostatnią, kremową część ciasta
  • Teraz posypujemy ciasto obficie kakao, ale można też pokruszoną czekoladą! Odstawić w zimne miejsce na 3 godziny, najlepiej na noc.