Pyszne ciasto, warte polecenia.

składniki: 
- puszka mleka skondensowanego
 - 7 paczek herbatników
 - litr mleka
 - 3/4 szklanki cukru
 - masło
 - pół litra śmietany 36 %
 - 4 żółtka
 - szklanka mąki
 - gorzka czekolada
 
przyrządzanie:
- Pół litra mleka, cukier i margarynę zagotować. Zmiksuj i dodaj: pół litra mleka, 4 żółtka i mąkę.
 - Dobrze wymieszaj i gotuj na małym ogniu, aż powstanie budyń.
 - Blaszkę wyłożyć herbatnikami. Następnie na herbatniki wyłożyć lekko przestudzony budyń i ponownie przykryć warstwą herbatników.
 - Następna warstwa to toffi (z mleka skondensowanego).
 - Toffi przykryć herbatnikami, tak jak robiliśmy to przy poprzednich warstwach.
 - Ubić śmietanę, która będzie ostatnią warstwą ciasta.
 - Posypać starta czekoladą.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














