Słodkie, sycące, uzależniające. Takie właśnie jest nasze ciasto. Idealne dla miłośników mocno czekoladowych deserów czy fanów białej czekolady.
składniki:
- 120 g mąki pszennej
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 125 g masła
- 2/3 szklanki cukru
- migdały
- 3 jajka
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 100 g czekolady białej
przyrządzanie:
1. Przesiej mąkę, kakao i proszek.
2. Utrzyj masło z cukrem, dodawaj po jednym jajku, a następnie czekoladę oraz ekstrakt waniliowy.
3. Dodaj migdały.
4. Nałóż ciasto do formy i piecz ok. 40 min w 160ºC.
5. Po wystudzeniu, rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej i polej nią ciasto.
ZOBACZ TEŻ: Jak zrobić idealne ciasto naleśnikowe?