Mocno czekoladowe i mocno wiśniowe. Takie jest nasze ciasto, które z pewnością zasmakuje każdemu łasuchowi.
składniki:
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 1/3 szklanki ciemnego kakao
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1/3 szklanki oleju
- 1 szklanka wody
- 2 szklanki wiśni
przyrządzanie:
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
- Mieszamy razem mąki, cukier, kakao, kawę rozpuszczalną, sodę i sól. Dodajemy sok z cytryny, wodę i olej.
- Dodajemy wiśnie i jeszcze raz całość mieszamy.
- Pieczemy ok 30 minut. Studzimy. Najlepiej będzie smakować jeżeli wstawimy je na jakiś czas do lodówki.