Przekąska na szybko wystarczy tylko ciasto francuskie. Do tego dodajemy ser i pieczarki. Gotowe danie w 15 minut.

składniki:
- ciasto francuskie - 1 opakowanie
- pieczarki - 30 dag
- szynka - 10 dag
- ser pleśniowy - 10 dag
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
przyrządzanie:
- Pieczarki dokładnie umyć, pokroić na cienkie plasterki. Podsmaż je na patelni przyprawiając solą i pieprzem.
- Ciasto francuskie dziel na 25 kwadratów. Na połowę z nich nakładaj szynkę, łyżeczkę smażonych pieczarek i kawałek sera pleśniowego. Farsz przykryj kolejnym kawałkiem ciasta francuskiego nacinając go z wierzchu i dokładnie sklejając boki.
- Ciastka francuskie piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














