Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego, szynki i ananasa. Jeśli masz te produkty w domu to koniecznie wypróbuj nasz przepis.

składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 6 plasterków szynki
- 6 plastrów ananasa
- 20 dkg żółtego sera
- 1 jajko
przyrządzanie:
- Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
- Ciasto francuskie podziel na 6 kwadratowych części. Na każdą nałóż plasterek szynki i ananasa. Zalep brzegi ciasta.
- Całość posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp startym serem.
- Zapiekaj w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 20 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














