Marchewkowo-bananowe niebo w gębie! Pyszne, wilgotne ciasto rozpływa się w ustach.
składniki:
- 200 g startej marchewki
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 50 g orzechów włoskich juz zmielonych
- 2 duże dojrzałebanany
- 1 szklanka cukru
- 3/4 szklanki oleju
- 3 duże jajka
przyrządzanie:
- Mąkę z cynamonem, proszkiem do pieczenia i solą przesiewamy przez sito. Dokładamy orzechy.
- Rozgniatamy banany z cukrem, jajkami i olejem.
- Łączymy mokre składniki z suchymi, dodajemy starą marchewkę i mieszamy.
- Przekładamy do tortownicy ciasto.
- Pieczemy przez około 50′ w temperaturze 180 stopni.