Marchewkowo-bananowe niebo w gębie! Pyszne, wilgotne ciasto rozpływa się w ustach.
składniki:
- 200 g startej marchewki
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 50 g orzechów włoskich juz zmielonych
- 2 duże dojrzałebanany
- 1 szklanka cukru
- 3/4 szklanki oleju
- 3 duże jajka
przyrządzanie:
- Mąkę z cynamonem, proszkiem do pieczenia i solą przesiewamy przez sito. Dokładamy orzechy.
- Rozgniatamy banany z cukrem, jajkami i olejem.
- Łączymy mokre składniki z suchymi, dodajemy starą marchewkę i mieszamy.
- Przekładamy do tortownicy ciasto.
- Pieczemy przez około 50′ w temperaturze 180 stopni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














