Placek orzechowy z budyniem jest szybciutki w wykonaniu, idealny dla miłośników orzechów i delikatnych kremów! Dla nas bomba!
składniki:
Składniki na ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 2/3 szklanki cukru
- 150 g masła
- 2 jajka
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
Warstwa orzechowa:
- 250 g orzechów włoskich
- 75 g masła
- 5 łyżek cukru
- 2 łyżki miodu
Masło z cukrem i miodem zagotować i gotować do momentu rozpuszczenia cukru. Dodać posiekane orzechy, wymieszać, chwilkę pogotować.
Masa maślana:
- 3 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- 250 g masła
- 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru
przyrządzanie: