Piękne zielone ciasto na bazie mrożonego szpinaku, z orzechami i masą mascarpone! No warte grzechu jak nic innego!
składniki:
- opakowanie mrożonego szpinaku
- sok z połówki cytryny
- pół szklanki oleju
- 350 g mąki
- 4 jajka
- niepełna szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 garście dowolnych orzechów, u nas włoskie
- 250 ml śmietany kremówki
- opakowanie serka mascarpone około 250 gram
- 2 łyżeczki cukru pudru
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














