Ciasto ze śliwami na szybko. Udaje się każdej pani domu i zachwyca smakiem!
składniki:
- 2 szklanki mąki
- 3 jajka
- szklanka cukru
- 250 g masła
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 cukier waniliowy lub 1 łyżka esencji waniliowej
- około 1/2 kg śliwek węgierek
przyrządzanie:
Masło z cukrem utrzyj na puszystą masę, stopniowo dodawaj po jednym jajku nie wyłączając miksera.
Do miski dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cynamon całość wymieszaj delikatnie łyżką.
Ciasto wylej do natłuszczonej foremki. Śliwki przekrój na pół i obłóż dokładnie śliwkami.
Piecz w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach około 45 minut lub do suchego patyczka.
Smacznego!
uwagi:
PRZEPIS I ZDJĘCIE POCHODZĄ Z BLOGA KULINARNEGO : KUKUŁECZKI.PL >> KLIK