Co zrobić aby śmietana nie zważyła się w zupie czy sosie? Przede wszystkim – nie wolno dodawać śmietany bezpośrednio do gorącej czy wrzącej zupy! To jedno. Koniecznie odkryjcie kolejną, bardzo prostą radę!
Warto pamiętać, że śmietany wysokoprocentowe i tzw. śmietany „kremówki” nie powinny się zważyć, niezależnie od tego, w jaki sposób dodamy je do zupy.
Jeśli mimo naszych zabiegów śmietana się zważy, zawsze można nadać zupie gładką konsystencję, miksując ją blenderem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















