
Zaskakujący smak i wygląd daje połączenie w pucharkach białego wermutu, wody sodowej oraz owoców leśnych
czas: 10 minut
liczba porcji: 4
składniki:
2 szklanki białego, słodkiego wermutu
1 szklanka wody gazowanej
25 dag owoców leśnych (maliny, jagody, itd.)
4 łyżeczki cukru pudru
kruszony lód
przyrządzanie:
Do pucharków wrzucić pokruszony lód, wlać po pół szklanki wermutu, wodę, wsypać cukier. Dokładnie wymieszać, po czym dodać oczyszczone owoce leśne.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













