Lekkie i aromatyczne mięso podane z cukinią
składniki:
- 400 g polędwicy jagnięcej
- 4 łyżeczki mieszanki ziół śródziemnomorskich
- 4 małe cukinie
- 4 cebule
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 300 ml bulionu warzywnego
- sól
- 1/4 łyżeczki zmielonego pieprzu
- 2 łyżeczki startego tymianku
- 2 łyżki soku z cytryny
przyrządzanie:
- Mięso pokroić w kawałki wg uznania, wymieszać z 2 łyżeczkami ziół. Cukinie pokroić w paski. cebulę i czosnek posiekać.
- Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać mięso, wycisnąć czosnek, dodać cukinię, krótko dusić. Wlać bulion, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut.
- Potrawę doprawić solą, pieprzem, resztą ziół, roztartym tymiankiem i sokiem z cytryny.