Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać

Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać

10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]

10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Cukinia zapiekana z mięsem

Teraz jest najlepszy czas na potrawy z cukinią. Zapiekana z mięsem i innymi warzywami może być podana zarówno na późny obiad jak i ciepłą kolację. Najlepsza jest średniej wielkości, te duże mogą mieć już twardą skórkę no sporo pestek, które smaczne nie są. Niedużą można podawać bez obierania.

cukinia zapiekana z pomidorami i miesem_pop

liczba porcji: 4 osoby

składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 2 średnie cukinie
  • Opakowanie mozzarelli
  • 2 średnie papryki kolorowe
  • 3 dojrzałe pomidory
  • Pęczek jarmużu
  • Czerwona cebula
  • 2 łyżki oleju
  • Sól, pieprz, papryka słodka do smaku

przyrządzanie:

Mięso przesmaż na oleju, dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Na 3 minuty przed końcem wrzuć do mięsa pokrojony jarmuż. Przesmaż całość razem. Cukinie pokrój ze skórką w grube talarki. W naczyniu żaroodpornym ułóż połowę cukinii, następnie mięso z jarmużem, pokrojoną w talarki cebulę, pokrojoną w kostkę a na sam koniec pokrojone w ósemki pomidory obrane ze skórki i plasterki pozostałej cukinii. Posyp solą i słodką papryką oraz porwaną na kawałki mozzarellą. Całość zapiekaj nie więcej niż 25 min. (wtedy warzywa będą al dente, nie będą się rozpadały). Podawaj ze świeżą bagietką.