Cynaderki z cebulą najlepiej podawać z kaszą okraszoną słoniną. Doskonałe, gdy brak Ci czasu i pomysłu na codzienny obiad.
Składniki:
- 4 nerki wieprzowe
- 2 cebule
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki masła
- 150 ml śmietany
- słodka papryka
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Nerki oczyścić z tłuszczu, przeciąć na pół, usunąć przewody moczowe, namoczyć w wodzie przez 30 minut, zalać wrzątkiem, gotować 3 minuty i pokroić na plasterki. Cebulę obrać, opłukać, pokroić na plastry, usmażyć na maśle, dodać cynaderki, oprószyć mąką i zrumienić. Do cynaderek wlać śmietanę i doprawić sos. Dusić na małym ogniu 10 minut. Podawać z kaszą okraszoną słoniną.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













