Mega prosty deser o cytrynowym posmaku. Kostka w pięknym kolorze. Idealna na lekki podwieczorek.

składniki:
- 2 żółte galaretki
- opakowanie serka mascarpone
- opakowanie śmietany kremówki
- łyżka cukru pudru
- ewentualnie żółty barwnik lub kurkuma
- na spód co lubisz- biszkopt, pokruszone herbatniki lub delicje, albo zwyczajnie nic
przyrządzanie:
- Galaretki rozpuść, wystudź nieco
- Ubij kremówkę na puch, dodaj cukier puder
- Dodaj mascarpone i chwile ubijaj
- Do masy śmietankowej, powoli wlewaj wystudzoną galaretkę i przemieszaj łyżką
- Jeśli chcesz mieć intensywny kolorek dodaj kilka kropli żółtego barwnika lub szczyptę kurkumy
- Wlej do formy i zostaw na noc
- Jeśli chcesz możesz dodać spód, ale to nie jest konieczne
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














