Mega prosty deser o cytrynowym posmaku. Kostka w pięknym kolorze. Idealna na lekki podwieczorek.
składniki:
- 2 żółte galaretki
- opakowanie serka mascarpone
- opakowanie śmietany kremówki
- łyżka cukru pudru
- ewentualnie żółty barwnik lub kurkuma
- na spód co lubisz- biszkopt, pokruszone herbatniki lub delicje, albo zwyczajnie nic
przyrządzanie:
- Galaretki rozpuść, wystudź nieco
- Ubij kremówkę na puch, dodaj cukier puder
- Dodaj mascarpone i chwile ubijaj
- Do masy śmietankowej, powoli wlewaj wystudzoną galaretkę i przemieszaj łyżką
- Jeśli chcesz mieć intensywny kolorek dodaj kilka kropli żółtego barwnika lub szczyptę kurkumy
- Wlej do formy i zostaw na noc
- Jeśli chcesz możesz dodać spód, ale to nie jest konieczne