Ciasto z delikatnym posmakiem cytryny i żurawiną. Wspaniałe połączenie!
składniki:
- 200 g mąki tortowej
- ½ łyżeczki soli
- 165 g cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 110 g oleju rzepakowego
- 2 jajka
- 1 łyżka soku z cytryny
- 180 g jogurtu waniliowego
- 100 g żurawiny
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















