Kiszone cytryny z kardamonem i cynamonem będą idealnym dodatkiem do wielu dań, bardzo zdrowy przepis! Zdecydowanie polecamy!

składniki:
- pół szklanki grubej soli morskiej
- sok z 4 cytryn
- kawałek świeżego imbiru
- 10 ziaren kardamonu
- 10 cytryn ze sprawdzonego źródła
przyrządzanie:
- Bardzo ważne jest to, aby cytryny pochodziły ze sprawdzonego źródła, najlepiej były ekologiczne, a jeśli się nie da to wymyj je bardzo porządnie i sparz wrzątkiem!
- Cytrynki kroimy na ósemki, albo połówki
- Wyciskamy sok z 4 cytryn
- Do każdego słoika wkładamy po łyżce soli
- Wkładamy do słoika imbir, kardamon, wszystko zalewamy sokiem z cytryn oraz gorącą wodą do pełna.
- Zamykamy słoik, kładziemy do ciemnego, chłodnego miejsca na około miesiąc, po tym czasie możemy używać
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














