To zdecydowanie jeden z naszych ulubionych słodkości w jesiennym i zimowym okresie. Czekolada na gorąco po meksykańsku - po prostu ją uwielbiamy. Zobaczcie, jak zrobić ten typ gorącego napoju.

składniki:
pół tabliczki gorzkiej czekolady
1 szklanka mleka
5 łyżek śmietany kremówki
2 łyżki cukru pudru
szczypta chili
szczypta cynamonu
przyrządzanie:
Mleko, śmietanę i cukier puder podgrzewamy w rondlu na jak najmniejszym ogniu. Pilnujemy, aby nie zagotować! Czekoladę bardzo drobno siekamy. Dodajemy do mleka i śmietany. Podgrzewać, ąz wszystko pięknie się rozpuści. teraz dodajemy przyprawy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














