Pyszne domowe ciasto czekoladowe przekładane aksamitnym kremem.
składniki:
- 85 g masła
- 200 g gorzkiej czekolady, posiekanej
- 3/4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 4 duże jajka, białka i żótka osobno
- 1/3 szklanki jasnego brązowego cukru
- szczypta soli
- 1 łyżeczka żelatyny
- 1 łyżka wody
- 170 g białej czekolady
- 1,5 szklanki śmietany kremówki 30%, schłodzonej
przyrządzanie:
Sprawdź nasz przepis!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















