
Coś dla miłośników czekolady i świeżych, aromatycznych owoców
czas: 10 minut
liczba porcji: 4
składniki:
150 g białej czekolady
50 ml płynnej słodkiej śmietanki
20 ml likieru kokosowego
świeże owoce: truskawki, morele, śliwki, banany itp
przyrządzanie:
CZekoladę drobno pokruszyć. Wrzucić na garnka ustawionego w większym wypełnionym wrzącą wodą. Chwilę podgrzewać, cały czas mieszając. Wlać śmietankę i likier kokosowy. Podgrzewać mieszając do momentu całkowitego rozpuszczenia się czekolady, połączenia się składników. Podawać na podgrzewaczu z owocami nadającymi się na nadziewania na widelczyki, a więc np. truskawkami, kawałkami moreli, brzoskwiń, śliwek, bananów, gruszek, jabłek itd.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













