Macie ochotę na zdrowy deser? Oto kuleczki owsiane z czekoladą i wiórkami kokosowymi! Zaskakują smakiem i wyglądem!
składniki:
- 150 g masła
- 1 łyżka miodu
- 3-4 łyżki cukru pudru
- 2,5 łyżki kakao
- 3 łyżki mleka
- ok. 300 g owsianych płatków górskich
- garść suszonej żurawiny lub rodzynek
- ok. 8-10 łyżek mleka w proszku
- wiórki kokosowe
przyrządzanie:
Roztapiamy masło. Dodajemy do tego cukier puder i miód i mieszam do połączenia.
Dodajemy kakao, mieszamy.
Zdejmujemy z ognia i dodajemy bakalie i płatki owsiane.
Każdy płatek powinien być oblepiony masą czekoladową.
Dodajemy po 2 łyżki mleka w proszku, mieszamy.
Formujemy kulki ściskając je w dłoni i obtaczam w wiórkach kokosowych.
ZOBACZ TEŻ: Wilgotne ciasto piernikowe