Flan to tradycyjny francuski deser, złożony z kremu cukierniczego zapieczonego na kruchym cieście. Dziś przedstawiamy przepis na wersję czekoladową z truskawkami.

składniki:
- 1 puszka mleka kokosowego
- 100 g gorzkiej czekolady
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- 70 g mąki ziemniaczanej
- szczypta soli
- 1 szklanka truskawek
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














